SIHHİ TESİSAT

Sıhhi tesisat, yapıların içindeki suyun kirletilmeden kullanım yerlerine taşınmasını sağlayan boru sistemleriyle birlikte, atık suyun da toplanarak binanın dışına çıkarılmasını kapsayan bir alandır.

TEMİZ SU TESİSATI

Su tesisatları, binalarda temiz suyun kirlenmesini önlemek ve atık suyun toplanmasını ve uzaklaştırılmasını sağlamak için kurulan boru ağına denir. Su tesisatlarının amacı insan sağlığı ve hijyenini korumaktır.

Temiz Su Tesisatı Bir binadaki temiz su tesisatı, kaynaktan binadaki çeşitli kullanım noktalarına temiz su taşıyan boru ağıdır. Üç tür temiz su tesisatı vardır:

Sıralı Sistem: Binaların girişindeki sayaçlarda tüm sayaçlar yerleştirilir. Her bağımsız birime ayrı bir sıra bağlıdır.

Kolon Sistemi: Bu sistem, şehir suyu basıncının yeterli olduğu alanlarda kullanılır. Su, bina zemin katında veya merdiven boşluğunda bulunan sütunlar aracılığıyla şehir boru hattından dağıtılır. Her bağımsız birimin önünde sayaçlar yerleştirilir.

Hidrofor Sistemi: Yetersiz şehir suyu basıncı olan binalarda su, hidrofor (basınç tankı) kullanılarak dağıtılır. Hidrofor, hava basıncını kullanarak suyu dağıtan silindir şeklinde bir kaplardır. Yükseklikteki dağıtım sistemlerinde, üst katlardaki su basıncı genellikle yetersizdir. Hidroforlar, su basıncını artırarak bu sorunu çözer. Hidroforlar, suyun bir kuyudan veya günlük su tankından pompalandığı yerdir. Hidrofor basınçlandırır ve farklı katlara gönderir. Şehir suyu basıncı yeterliyse, bypass bağlantısı kurularak su binaya doğrudan akar. Bu durumda hidrofor kullanılmaz.

ATIK SU TESİSATI

Sağlık risklerini önlemek için binadan atık suyun toplanması ve uzaklaştırılması için kurulan boru ağına denir. İyi tasarlanmış atık su tesisatları aşağıdaki özellikleri taşımalıdır:

• Binadaki tüm atık su, insan sağlığına zarar vermeden ve rahatsızlık vermeden etkili ve sürekli bir şekilde uzaklaştırılmalıdır.

• Kokular, gazlar ve böcekler atık su boruları aracılığıyla binaya girmemelidir.

• Borular ve bağlantılar sızıntıları önlemek için sağlam ve su geçirmez olmalıdır.

• Atık su tesisatında kullanılan borular Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmeli ve bina hareketlerine zarar görmeden dayanabilecek şekilde monte edilmelidir. Borular yatay veya dikey olarak döşenmeli ve mümkün olduğunca düz ve kısa olmalıdır. Yatay borular sarkmayı önlemek için uygun kelepçelerle binaya bağlanmalıdır. Atık su boruları, tesisat şaftları, alçak zeminler, tavanlar ve duvar köşeleri gibi görünmeyen alanlara döşenmelidir.

Sıhhi Tesisat hizmetimize benzer olarak müşterilerimize sunduğumuz Kalorifer Tesisatı , Mekanik Tesisat , Yangın Tesisatı ve Doğalgaz Tesisatı bulunuyor.